lördag 26 mars 2016

Glad Påsk

Glad Påsk


Ont om pengar i påsk?
Recept på matbröd som även duger som ensamrätt.
Deg
2 pkt jäst
1 kg vetemjöl
300 gr margarin
salt peppar
Innehåll
2-3 hårdkokta ägg
 200 gr ost i bitar eller mer (ta vad du har)
300 gr (eller mer) salami i bitar, skinka, kött, grillkorv samma som ovan ta vad du har

Börja med degen knåda ihop allt, spä med ljummet vatten.
salta och peppra degen. Peppar rejält.
Lägg i bunke och täck med kökshandduk 2 timmar.
Baka ut den långsmal. Ska vara runt 30 cm i längd och 50 cm på höjden
(som en rulltårta som ska ner i en  rund sockerkaksform)
Bred över ett lager smör eller vad du har som lite fett.
Ös på allt som hackats i bitar. Äggen salami korv etc, samt osten 
jämnt fördelad. peppra.
Rulla ihop den precis som en rulltårta.
Ner i en rund sockerkaksform.
 (smörj sockerkaksformen först) 
Låt omigen vila i 2 timmar.
Sätt ugnen på 160 grader.
Pensla med ett uppvispat ägg brödet i formen.
In på nedersta gallret i 10 minuter.
Därefter 180 grader i mitten av ugnen eller ett snäpp ner om du 
är orolig att det blir för fort torrt.
Efter 1 timme kontrollera om det är klart med provsticka eller 
annat du har.
Ta ut och låt den ligga i formen.
Kan ätas i flera dagar varm eller kall.
Jag värmer skivor i micron.

 Önskar alla en lugn och fin påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar